Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η Μιράντα Τσοκοσλούρπ στο Kηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις



Σε μια εβδομάδα, στις 25 Σεπτεμβρίου, η ομάδα Κλωστηδόν και οι φίλοι της θα βρίσκονται στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις για να βοηθήσουν την ατρόμητη επαναστάτρια Μιράντα Τσοκοσλούρπ να δώσει ένα τέλος στη δικτατορία των πικροαστών που ταλανίζει τη Μαγισσοχώρα. Χωρίς τη βοήθεια των παιδιών όμως, η προσπάθεια της Μιράντας να φέρει πίσω τη χαρά, σοκολατίνες, παγωτά, τάρτες και αμυγδαλωτά στην ξινισμένη χώρα θα αποτύχει παγωταδώς (χι χι χι). Σας περιμένουμε λοιπόν να εξεγερθείτε μαζί μας ενάντια στον απαισιότατο Αλμυρό Πικράκη, στους μοχθηρούς Πικρουίνους του και σε όσους οραματίζονται έναν κόσμο χωρίς αγάπη, γλύκα και χαρά.
Με τα μπισκότα αγκαλιά 
Πάμε να φέρουμε χαρά
Στην πικραμένη χώρα.
Δεν σας φοβόμαστε ξινά
Ξεκουμπιστείτε αλμυρά
Πικροαστοί κι αφεντικά
Λίγα σας έμειναν ψωμιά
Θα σας νικήσουν τα παιδιά
Με αγάπη, γλύκα κι ανθρωπιά!


Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστροφή στα σχολεία


Εμείς εδώ στο στρατηγείο των Κλωστηδόνων σας καταλαβαίνουμε. Παιδιά, δασκάλες και δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, τί μπορούμε να πούμε για να απαλύνουμε τον πόνο σας;'Ηρθε πάλι αυτός ο σκληρός και αδυσώπητος Σεπτέμβρης και μαζί του η αναπότρεπτη επιστροφή στα σχολεία. Κουράγιο ευχόμαστε από καρδιάς και ελπίζουμε να είστε ψυχολογικά έτοιμοι, δυνατοί, αποφασισμένοι. Η πολύχρονη εμπειρία μας στο ρόλο των μαθητριών και η oλιγόχρονη αλλά υπεραρκετή θητεία μας στο ρόλο των εκπαιδευτικών ένα πράγμα μας έχει διδάξει. Όλα θα πάνε καλά αν σκέφτεσαι σαν την Πολυάννα.


Είσαι πρωτάκι και πιστεύεις ότι ο δάσκαλος/α σου είναι κακός/ή; Σκέψου ότι θα μπορούσε να είναι η δεσποινίδα Trunchbull.


Είσαι δάσκαλος/δασκάλα και έχεις 35 παιδιά στην τάξη σου; Σκέψου ότι θα μπορούσες να έχεις 35 από αυτά τα γλυκούλικα. 


Αυτή είναι η καλή περίπτωση. Σκέψου να κάνεις μάθημα σε 35 από αυτά τα χαριτωμένα.


Μισείς τον διευθυντή σου;  Σκέψου ότι θα μπορούσες στη θέση του να έχεις τη Yubaba.


Καλή σχολική χρονιά ευχόμαστε και πάλι!
 Eλπίζουμε να τα πούμε και από κοντά.