Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

25 Σεπτεμβρίου

Στις 25 Σεπτεμβρίου 1897, γεννιέται ο William Faulkner!
Στις 25 Σεπτεμβρίου 1919, οι αγρότες της Θεσσαλίας πραγματοποιούν στη Λάρισα ευρύτατη Πανθεσσαλική Αγροτική Σύσκεψη, με αφορμή την αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα Νομοθετικά Διατάγματα για την απαλλοτρίωση των μεγάλων τσιφλικιών!
Στις 25 Σεπτεμβρίου 1926, ο Henri Ford ανακοινώνει στο προσωπικό της αυτοκινητοβιομηχανίας του την απόφασή του να καθιερώσει το οκτάωρο και την πενθήμερη εβδομαδιαία απασχόληση!
Στις 25 Σεπτεμβρίου 1943 στην ΕΣΣΔ, ο Κόκκινος Στρατός ανακαταλαμβάνει το Σμολένσκ και οι Γερμανοί υποχωρούν στο Δνείπερο!
Στις 25 Σεπτεμβρίου 1951, γεννιέται ο Pedro Almodovar!
Στις 25 Σεπτεμβρίου 1957, εννέα Αφροαμερικανοί μαθητές, πηγαίνουν για πρώτη φορά στο Γυμνάσιο Central High School, στο Λιτλ Ροκ, του Αρκάνσας!

Και στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, η Μιράντα Τσοκοσλούρπ για να γιορτάσει όλα τα παραπάνω αποφασίζει να κάνει πάρτυ. Ή μάλλον παράσταση! Της λείψατε κιόλας, τι να λέμε, δικαιολογία έψαχνε. 

Θα τα ξαναπούμε μέχρι τότε βέβαια, αλλά σημειώστε το κάπου. Στις 25 Σεπτεμβρίου (αναρωτιέμαι μήπως έχω ξαναγράψει την ημερομηνία), στο Μάνος Χατζιδάκις, στις 9 το βράδυ η ομάδα Κλωστηδόν θα παρουσιάσει την παράσταση Η Μιράντα Τσοκοσλούρπ και τα Μαγικά Μπισκότα. Να έρθετε. Άμα θέλετε βέβαια. Δεν πιέζουμε κανένα.

Α, ξέχασα. Στις 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 1968 οι Beatles κυκλοφόρησαν το Happiness is a Warm Gun!

 Υ.Γ. Μια φορά κι εμείς σε επίσημο πρόγραμμα και γράφτηκε το όνομα μας λάθος. Σνιφ. Κλωστηδόν μας λένε. Με όμικρον. Ευχαριστώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου